Recepten duif
Meer Recepten duif
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Duif met zuurkool
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
2 wilde duiven, 600 g zuurkool, 200 g mager rook- of katenspek, 1½ dl witte wijn, 75 g boter of margarine, milde paprikapoeder, zout en peper.
Bereiding
Halveer de duiven en bestrooi deze met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en hak hierin de delen rondom bruin. Sluit de pan en braad de duiven, gedurende ± 15 minuten. Bak het kleingesneden spek uit in een diepe pan en leg hierin de zuurkool. Voeg de wijn toe en stoof dit gedurende ± 20 minuten. Leg de duiven op de zuurkool en stoof het geheel nog ± 15 minuten. Giet de zuurkool af en bestrooi het gerecht met paprikapoeder.
Tip
Vervang paprikapoeder door cayennepeper (pittig) en voeg dit toe bij het stoven van de zuurkool.
Serveertip
Duif met zuurkool, appelcompôte en aardappelpuree.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl