Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten duif > Duif met zuurkool

Recepten duif

Duif met zuurkool

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

2 wilde duiven, 600 g zuurkool, 200 g mager rook- of katenspek, 1½ dl witte wijn, 75 g boter of margarine, milde paprikapoeder, zout en peper.

Bereiding

Halveer de duiven en bestrooi deze met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en hak hierin de delen rondom bruin. Sluit de pan en braad de duiven, gedurende ± 15 minuten. Bak het kleingesneden spek uit in een diepe pan en leg hierin de zuurkool. Voeg de wijn toe en stoof dit gedurende ± 20 minuten. Leg de duiven op de zuurkool en stoof het geheel nog ± 15 minuten. Giet de zuurkool af en bestrooi het gerecht met paprikapoeder.

Tip

Vervang paprikapoeder door cayennepeper (pittig) en voeg dit toe bij het stoven van de zuurkool.

Serveertip

Duif met zuurkool, appelcompĂ´te en aardappelpuree.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug