Recepten duif
Meer Recepten duif
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gekonfijte tamme duivenboutjes
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
8 tamme duivenboutjes, 1 tl zout, 1 tl peper, 2 tl rozemarijn, 4 teentjes knoflook geperst, 2 laurierblaadjes, ongeveer 1 kg ganzenvet.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 braadpan, 1 schaal, 1 vleesvork, 1 rol plastic folie, 1 schuimspaan, 1 koekenpan, 1 schaal om te druipen, 1 vleesthermometer.
Bestrooi de duivenboutjes (pekelen) royaal met zout, peper, knoflook en rozemarijn. Leg ze in de schaal en laat ze 24 uur in de koelkast pekelen. Verwarm het ganzenvet tot 80 graden, dompel de boutjes in het vet onder en laat ze ongeveer 1 uur langzaam op 80 graden garen. Haal de duivenboutjes met de schuimspaan uit het vet en laat ze afdruipen. Bak ze vervolgens, beide zijden, in de koekenpan heerlijk krokant aan.
Tip
Onder het vet blijven de duivenbouten in de koelkast maanden goed.
Serveertip
Een frisse gemengde salade.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl