Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten duif > Gekonfijte tamme duivenboutjes

Recepten duif

Gekonfijte tamme duivenboutjes

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

8 tamme duivenboutjes, 1 tl zout, 1 tl peper, 2 tl rozemarijn, 4 teentjes knoflook geperst, 2 laurierblaadjes, ongeveer 1 kg ganzenvet.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 braadpan, 1 schaal, 1 vleesvork, 1 rol plastic folie, 1 schuimspaan, 1 koekenpan, 1 schaal om te druipen, 1 vleesthermometer.

Bestrooi de duivenboutjes (pekelen) royaal met zout, peper, knoflook en rozemarijn. Leg ze in de schaal en laat ze 24 uur in de koelkast pekelen. Verwarm het ganzenvet tot 80 graden, dompel de boutjes in het vet onder en laat ze ongeveer 1 uur langzaam op 80 graden garen. Haal de duivenboutjes met de schuimspaan uit het vet en laat ze afdruipen. Bak ze vervolgens, beide zijden, in de koekenpan heerlijk krokant aan.

Tip

Onder het vet blijven de duivenbouten in de koelkast maanden goed.

Serveertip

Een frisse gemengde salade.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug