Recepten duif
Meer Recepten duif
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gevulde duif met zuidvruchten
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
4 tamme duiven, 1 ui, 100 g gewelde pruimen, 1 el gehakte gember, 1 tl kaneel, tijm, zout, peper, 60 g boter en 1 dl vruchtensap.
Bereiding
Meng de gehakte ui met de verkleinde pruimen, gember en kaneel. Vul hiermee de duiven. Bestrooi de buitenzijde met tijm, zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de duiven rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel gedurende 25 minuten. Voeg zonodig een scheutje vocht toe en keer de duiven regelmatig. Neem de duiven uit de pan en houd ze warm. Voeg de sherry toe aan de pan en roer de aanbaksels los.
Tip
Vervang pruimen door gehakt.
Serveertip
Duif met gestoofde rode kool, appelcompĂ´te en gebakken aardappelpartjes.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl