Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten duif > Gevulde duif met zuidvruchten

Recepten duif

Gevulde duif met zuidvruchten

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 tamme duiven, 1 ui, 100 g gewelde pruimen, 1 el gehakte gember, 1 tl kaneel, tijm, zout, peper, 60 g boter en 1 dl vruchtensap.

Bereiding

Meng de gehakte ui met de verkleinde pruimen, gember en kaneel. Vul hiermee de duiven. Bestrooi de buitenzijde met tijm, zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de duiven rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel gedurende 25 minuten. Voeg zonodig een scheutje vocht toe en keer de duiven regelmatig. Neem de duiven uit de pan en houd ze warm. Voeg de sherry toe aan de pan en roer de aanbaksels los.

Tip

Vervang pruimen door gehakt.

Serveertip

Duif met gestoofde rode kool, appelcompĂ´te en gebakken aardappelpartjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug