Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten duif > Gevulde duif (oven)

Recepten duif

Gevulde duif (oven)

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 wilde duiven, 250 g champignons, 200 g mager spek, 2 sjalotten, 1 el Worcestershiresauce, 2 tl bonekruid, 1½ tl nootmuskaat, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Bak het kleingesneden spek uit in een pan en fruit hierin de gehakte sjalotten. Voeg de verkleinde champignons, de Worcestershiresauce, het bonekruid en de nootmuskaat toe en meng dit. Vul hiermee de duiven en maak de buikholte dicht (cocktailprikkers of keukendraad). Leg de duiven met de klontjes boter in een ovenschaal of braadslede. Plaats deze in een voorverwarmde oven (175ºC), gedurende ± 10 minuten en vervolgens op 130,ºC gedurende ± 25 minuten. Keer de duiven regelmatig en bedruip met het braadvocht. Neem de duiven uit de oven en leg ze op een verwarmde schaal. Maak jus door water aan de braadboter toe te voegen.

Tip

Maak jus door 1 dl witte wijn of bouillon aan het braadvocht toe te voegen.

Serveertip

Gevulde duif uit de oven met bloemkool, tomatensla en patates frites.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug