Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten duif > Heel gebraden Chinese tamme duif

Recepten duif

Heel gebraden Chinese tamme duif

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 hele duiven, 1 el Chinese 5 kruidenmengsel (bij de toko), 1 tl knoflookpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl zout, 4 tl suiker, 1 el citroensap, 5 el zonnebloemolie, 4 plakken vetspek.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 voedselkwastje, 1 vleesvork, 1 schuimspaan, 1 braadslede, 1 oven op 175 graden.

Maak een papje van de Chinese 5 kruiden, knoflookpoeder, gemberpoeder, suiker, zout, citroensap en zonnebloemolie. Smeer de duiven met een kwastje van buiten en van binnen goed in met dit mengsel. Laat het enkele uren intrekken (liefst 24 uur). Plaats de duiven in een braadslede en leg op elke duif een plak vetspek. Plaats 10 minuten in een hete oven, daarna 15 minuten op 125ºC en bedruip de duiven elke 5 minuten met het vrijgekomen braadvocht. Haal 5 minuten voor het eind van de braadtijd het vetspek eraf voor een mooie korst. Laat ze voor het opdienen 10 minuten rusten.

Tip

Voeg voor een pikante smaak een ½ el sambal bij het papje.

Serveertip

Lekker met gestoomde rijst en knapperige groenten.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug