Recepten duif
Meer Recepten duif
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Heel gebraden Chinese tamme duif
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
4 hele duiven, 1 el Chinese 5 kruidenmengsel (bij de toko), 1 tl knoflookpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl zout, 4 tl suiker, 1 el citroensap, 5 el zonnebloemolie, 4 plakken vetspek.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 voedselkwastje, 1 vleesvork, 1 schuimspaan, 1 braadslede, 1 oven op 175 graden.
Maak een papje van de Chinese 5 kruiden, knoflookpoeder, gemberpoeder, suiker, zout, citroensap en zonnebloemolie. Smeer de duiven met een kwastje van buiten en van binnen goed in met dit mengsel. Laat het enkele uren intrekken (liefst 24 uur). Plaats de duiven in een braadslede en leg op elke duif een plak vetspek. Plaats 10 minuten in een hete oven, daarna 15 minuten op 125ºC en bedruip de duiven elke 5 minuten met het vrijgekomen braadvocht. Haal 5 minuten voor het eind van de braadtijd het vetspek eraf voor een mooie korst. Laat ze voor het opdienen 10 minuten rusten.
Tip
Voeg voor een pikante smaak een ½ el sambal bij het papje.
Serveertip
Lekker met gestoomde rijst en knapperige groenten.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl