Recepten duif
Meer Recepten duif
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Heel gebraden tamme duif
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
4 hele duiven, 4 takjes rozemarijn, 4 takjes tijm, 8 jeneverbessen, 4 laurierblaadjes, 1 tl zout, 1 tl peper, 4 el zonnebloemolie, 4 plakken vetspek.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 steelpannetje, 1 vleesvork, 1 schuimspaan, 1 braadslede, 1 oven voorverwarmd op 175 graden.
Peper en zout de duiven van binnen en buiten. Maak in de braadslede 4 plekjes met de rozemarijn, tijm, jeneverbessen, en laurierblaadjes. Leg op elke plek een duif. Verhit in een steelpan de zonnebloemolie tot het heet is en giet de olie vervolgens over de duiven. Leg op elke duif een plak vetspek. Plaats het geheel 10 minuten in een hete oven, daarna de oven op 125ÂșC, gedurende ± 15 minuten en bedruip de duiven elke 5 minuten met het vrijgekomen braadvocht. Haal 5 minuten voor het eind van de braadtijd het spekvet van de duiven af voor een mooie korst. Laat de duiven voor het opdienen 10 minuten rusten.
Tip
Probeer dit recept ook eens met eend, verleng dan wel de braadtijd; 45 minuten per kg.
Serveertip
Lekker met stoofpeertjes.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl