Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten duif > Heel gebraden tamme duif

Recepten duif

Heel gebraden tamme duif

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 hele duiven, 4 takjes rozemarijn, 4 takjes tijm, 8 jeneverbessen, 4 laurierblaadjes, 1 tl zout, 1 tl peper, 4 el zonnebloemolie, 4 plakken vetspek.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 steelpannetje, 1 vleesvork, 1 schuimspaan, 1 braadslede, 1 oven voorverwarmd op 175 graden.

Peper en zout de duiven van binnen en buiten. Maak in de braadslede 4 plekjes met de rozemarijn, tijm, jeneverbessen, en laurierblaadjes. Leg op elke plek een duif. Verhit in een steelpan de zonnebloemolie tot het heet is en giet de olie vervolgens over de duiven. Leg op elke duif een plak vetspek. Plaats het geheel 10 minuten in een hete oven, daarna de oven op 125ÂșC, gedurende ± 15 minuten en bedruip de duiven elke 5 minuten met het vrijgekomen braadvocht. Haal 5 minuten voor het eind van de braadtijd het spekvet van de duiven af voor een mooie korst. Laat de duiven voor het opdienen 10 minuten rusten.

Tip

Probeer dit recept ook eens met eend, verleng dan wel de braadtijd; 45 minuten per kg.

Serveertip

Lekker met stoofpeertjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug