Recepten duif
Meer Recepten duif
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Hele gestoofde tamme duif uit de pan
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
4 hele panklare duiven, 4 el olijfolie, 1 ui gesnipperd, 3 hele tenen knoflook, 1 stengel bleekselderij, 3 laurierblaadjes, 1 wortel geschild en in stukken gesneden, 5 groene olijven, 5 zwarte olijven, 2 tl rozemarijn, 2 tl oregano, 4 portobello champignons in grove stukken gesneden, 150 g gerookte spekblokjes, 1 tl peper, 1 tl zout, 1 glas rode wijn (apart houden).
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 braadpan, 1 vleesvork, 1 schuimspaan.
Peper en zout de tamme duiven en bak ze in de braadpan om en om bruin. Haal de duiven uit de pan. Doe de spek, ui en de overige ingrediënten, op de wijn na, in de pan en bak even aan. Leg de duiven terug in de pan, leg de deksel schuin op de pan en zet het fornuis laag. Bedruip de duiven regelmatig met het braadvocht en voeg af en toe de apart gehouden rode wijn bij. Keer de duiven na 15 minuten om en stoof de andere kant nog 15 minuten op een laag vuur door onder regelmatig bedruipen.
Tip
Ook lekker met een wilde eend.
Serveertip
Lekker met andijvie stamppot.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl