Recepten duif
Meer Recepten duif
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Salade met duiffilet en een honing portsaus
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
8 duiffilets, 1 tl rozemarijn, 2 el zonnebloemolie, 1 el roomboter, 1 glas port, 2 dl gevogeltefond, 1 el kastanjehoning, ½ rode ui in ringen gesneden, 1 stengels lente ui fijn gesneden, 2 el zwarte olijven, 1 el fijngesneden peterselie, 1 el geroosterde walnoten, 1 zakje luxe gemengde sla, 3 el olijfolie, 2 tl sinaasappelsap, rasp van 1 sinaasappel, zeezout naar smaak, pepermelange naar smaak.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koekenpan, 1 braadslee, 1 koksmes, 1 slaschaal, 1 tl, 1 el, 1 litermaat, 1 oven voorverwarmd op 100 graden, 4 borden.
Peper en zout de duiffilets royaal en bestrooi ze met de rozemarijn. Verwarm de koekenpan en doe de olie en roomboter in de pan en verhit. Bak hierin de duivenfilets per 4 stuks kort om en om tot ze mooi bruin zijn. Leg de duivenfilets in de braadslee en schep er een beetje braadvet overheen en zet de filets even apart. Giet het braadvet voor de helft af en zet de rest weer terug op het fornuis. Voeg de port, de gevogeltefond en de honing toe en kook het geheel tot de helft in en houd warm. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Maak de salade als volgt; drapeer op elk bord een mooie bol gemengde sla met daaromheen de walnoten en de olijven. Bestrooi de salade met lente ui en peterselie. Zet de braadslee met de duivenfilets ongeveer 8 minuten in de oven. Haal de filets uit de oven en schik ze rond de sla. Giet er wat rode port overheen en serveer de rest van de port apart. Bestrooi de borden met wat sinaasappelrasp, de sinaasappelsap en een beetje braadvocht. Leg hier vervolgens de uienringen bovenop. Breng op smaak met wat zeezout en peper.
Tip
Ook lekker met fazantfilets.
Serveertip
Brioche brood met gezouten roomboter.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl