Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Recepten > Recepten duif > Salade met duiffilet en pata negra

Recepten duif

Salade met duiffilet en pata negra

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

8 duiffilets, 8 plakken pata negra of serranoham, 1 tl tijm, 1 teen knoflook gepeld, 2 el zonnebloemolie, 1 el roomboter, 4 el gekookte grote witte bonen, 4 el tomaten ontpit en in blokjes gesneden, ½ el fijngehakte peterselie, ½ el fijngehakte basilicum, 4 el sherry vinaigrette, zeezout met smaak, pepermelange naar smaak.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koekenpan, 1 braadslee, 1 koksmes, 1 garde, 1 slaschaal, 1 tl, 1 el, 1 oven voorverwarmd op 180 graden, 4 borden.

Meng voor de salade de witte bonen, tomaten, peterselie, basilicum en sherry vinaigrette goed door elkaar en zet apart. Peper en zout de duiffilets royaal en bestrooi met de tijm. Verwarm de koekenpan, voeg daar de olie, roomboter en knoflookteen aan toe en verhit. Bak hierin de duiffilets per 4 stuks kort om en om tot ze mooi bruin zijn. Laat ze afkoelen en wikkel ze vervolgens in de pata negra of serranoham. Leg de filets in de braadslee, schep het braadvet er royaal overheen. Zet de braadslee met de duiffilets ongeveer 3 minuten in de oven op 180 graden. Leg ondertussen de salade alvast op de borden in een mooie bol. Haal de filets uit de oven en schik ze mooi rond de witte bonensalade. Giet er wat braadjus overheen en serveer de rest apart. 

Tip

Ook lekker met parelhoenderfilets.

Serveertip

Lekker met geroosterd witbrood en een glas rosé.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug