Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Recepten > Recepten duif > Salade met duiffilet met een krokant jasje op Japanse wijze

Recepten duif

Salade met duiffilet met een krokant jasje op Japanse wijze

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

8 duiffilets, 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn, 8 el panko (Japans broodkruim te koop bij de toko), 1 dl zonnebloemolie, 2 eiwitten losgeklopt, 1 dl Japanse sojasaus, ½ dl citroensap, ½ dl sake (Japanse rijstwijn), 1 tl geraspte gember, 2 el mirin (Japanse rijstwijn), 1 el kastanjehoning, 1 stengels lente ui, 1 bakje taugé, ½ wortel fijn geraspt, 100 g zeer fijngesneden groene kool, zeezout naar smaak, pepermelange naar smaak.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koekenpan, 1 braadslee, 1 koksmes, 1 slaschaal, 1 tl, 1 el, 1 litermaat, 1 oven voorverwarmd op 100 graden, 4 borden.

Maak allereerst het pankomengsel klaar. Neem 8 el panko en doe daar de tijm en rozemarijn doorheen en zet apart. Maak vervolgens de saus klaar. Meng hiervoor de sojasaus, de gember, de mirin, de sake, het citroensap en de kastanjehoning goed door elkaar en zet apart. Meng de groene kool, wortel, en taugé door elkaar en maak er mooie bolletjes van op de borden. Breng op smaak met peper en zout. Peper en zout de duiffilets royaal. Verwarm de koekenpan en voeg daar de olie aan toe en verhit. Bak hierin de filets per 4 stuks kort om en om tot ze mooi bruin zijn. Laat de duiffilets afkoelen. Wentel de filets vervolgens door het eiwit en het pankomengsel. Zet vervolgens de koekenpan weer op het fornuis, voeg er royaal olie aan toe en verwarm op een matig hitte. Bak de gepaneerde filets kort om en om tot ze mooi bruin zijn. Schik de duiffilets mooi op de groentesalade en bestrooi met de lente ui. Serveer de sojasaus apart in kommetjes erbij.

Tip

Ook heerlijk met tamme eendenfilets.

Serveertip

Lekker met Japanse rijst.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug