Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten duif > Spaanse soep van wilde duif

Recepten duif

Spaanse soep van wilde duif

Voor- of tussengerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

1 wilde duif in delen (filets apart uit snijden), 2 tenen knoflook, 1 wortel, 3 stengels bleekselderij, 1 rode paprika, 1 klein potje witte bonen, 1 ons spekblokjes, 1 ui gesnipperd, 1 tl rode peper, snufje saffraan, 2 tl paprikapoeder (liefst gerookt), 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn, 1 glas witte wijn, ½ glas sherry, 2 el olijfolie, 1½ liter gevogeltebouillon, mooie croutons van een half stokbrood.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 soeplepel, 1 soeppan, 1 koekenpan, 1 vleesvork, 1 vleestang.

Was de groentes en snij ze in grove stukken. Bak de ui, knoflook, rode peper en spekblokjes met 1 el olijfolie in een koekenpan. Voeg de groentes toe en bak op een hoog vuur even door. Zet het vuur uit en blus af met de wijn en sherry. Doe alles in een grote soeppan en giet er de gevogeltebouillon bij. Voeg vervolgens de bonen, paprikapoeder, saffraan, tijm en rozemarijn toe en breng het geheel aan de kook. Kook de soep 20 minuten op een laag vuur door. Bak de duifbouten en het karkas goed aan in 1 el olijfolie in een koekenpan. Doe dit vervolgens bij de soep. Kook op een laag vuur nog 20 minuten mee. Verwijder het karkas, laat het karkas afkoelen en pluk de restjes vlees eraf en doe deze bij de soep. Bak de duiffilets om en om ongeveer 2 minuten per kant en houd apart. Leg de in reepjes gesneden duiffilet in een mooie soepkom en giet de soep er op. Serveer direct met de croutons.

Tip

Vraag de specialist om de duif in mooie delen te snijden en de filets apart uit te snijden.

Serveertip

Garneer met gebakken paddenstoelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug