Recepten duif
Meer Recepten duif
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Tamme duivenborstfilet met gebakken paddenstoelen
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
8 tamme duivenborstfilets, ½ tl zout, ½ tl peper, 1 bakje bospaddenstoelen melange, 1 sjalotje gesnipperd, 1 el spekblokjes, 2 tl olijfolie.
Bereiding
Benodigdheden: 1 koekenpan, 1 snijplank, 1 koksmes, 1 vleesvork, aluminiumfolie.
Zet de voorverwarmde koekenpan met de olijfolie op een hoog vuur en laat goed heet worden. Leg de duivenborstfilets in de pan en bak ze in 3 minuten om en om. Draai het vuur op halve stand en bak beide zijden elk nog 2 minuten. Peper en zout de borstfilets om en om, wikkel ze in de aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten. Bak ondertussen in het braadvocht de spekblokjes en sjalot aan. Voeg de paddenstoelen bij en bak nog even kort door. Breng op smaak met peper en zout.
Tip
Bestrooi de tamme duivenborstfilets een paar uur van te voren met salie.
Serveertip
Serveer er een verse paste bij.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl