Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten duif > Tamme duivenborstfilet met gebakken paddenstoelen

Recepten duif

Tamme duivenborstfilet met gebakken paddenstoelen

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

8 tamme duivenborstfilets, ½ tl zout, ½ tl peper, 1 bakje bospaddenstoelen melange, 1 sjalotje gesnipperd, 1 el spekblokjes, 2 tl olijfolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 koekenpan, 1 snijplank, 1 koksmes, 1 vleesvork, aluminiumfolie.

Zet de voorverwarmde koekenpan met de olijfolie op een hoog vuur en laat goed heet worden. Leg de duivenborstfilets in de pan en bak ze in 3 minuten om en om. Draai het vuur op halve stand en bak beide zijden elk nog 2 minuten. Peper en zout de borstfilets om en om, wikkel ze in de aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten. Bak ondertussen in het braadvocht de spekblokjes en sjalot aan. Voeg de paddenstoelen bij en bak nog even kort door. Breng op smaak met peper en zout.

Tip

Bestrooi de tamme duivenborstfilets een paar uur van te voren met salie.

Serveertip

Serveer er een verse paste bij.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug