Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten duif > Vleesduif/tamme duif - standaardrecept

Recepten duif

Vleesduif/tamme duif - standaardrecept

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

4 tamme duiven, zout, peper, 60 g boter en 1 dl sherry of bouillon.

Bereiding

Bestrooi de duiven met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de duiven rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel gedurende ± 25 minuten. Voeg zonodig een scheutje vocht toe en keer de duiven regelmatig. Neem de duiven uit de pan en houd ze warm. Voeg de sherry toe aan de pan en roer de aanbaksels los.

Tip

Bestrooi de duiven met gemengde kruiden.

Serveertip

Duif met zuurkool, compote en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug