Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten duif > Wilde duiffilets met krokante korst

Recepten duif

Wilde duiffilets met krokante korst

Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

4 wilde duiffilets, 35 g boter of margarine, 1 tl olie, paprikapoeder, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de filets met een mengsel van paprikapoeder, zout en peper. Verwarm 30 g boter in een pan en bak hierin de filets 1 minuut aan iedere kant. Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Voeg de overige boter en de olie toe en verwarm dit opnieuw - kort voordat de maaltijd geserveerd gaat worden - en bak de filets nog 1-2 minuten aan iedere kant. Duiffilets kunnen rosé geserveerd worden.

Serveertip

Gebakken wilde duiffilets met gegratineerde aardappelpuree en gestoofde rode kool met appeltjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug