Recepten eend
Meer Recepten eend
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Barbecue marinade voor wilde eend, houtduif en gans
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
Voor circa 12 borstfilets of 6 filets van gans: ½ l zonnebloemolie, sap van 1 sinaasappel, 2 teentjes knoflook, 10 peperkorrels, 10 jeneverbessen, 1 blad laurier, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 2 stuks steranijs, 1 sjalot gesnipperd, 1 tl grof zeezout.
Bereiding
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai er een dunne puree van. Smeer de filets hier mee in en laat ze drie uur rusten. Leg ze vervolgens op de barbecue en schroei ze om en om snel dicht. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze een kwartier rusten.
Serveertip
Serveren met bijvoorbeeld een rijke ratatouille en een koele rosé.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl