Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Recepten > Recepten eend > Chinese hele tamme eend

Recepten eend

Chinese hele tamme eend

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

1 hele tamme eend (2 kg), 4 el Chinese pruimensaus, 2 el hoisinsaus, 1 el suiker, 2 tl Chinese 5 kruiden melange, 1 el citroensap. Tip: haal de Chinese pruimensaus, Chinese 5 kruiden en de hoisinsaus bij de toko.

Bereiding

Benodigdheden: 1 grote pan met kokend water, 1 snijplank, 1 schaal, 1 koksmes, 1 garde, 1 oven voorverwarmd op 225 graden, 1 voedselkwastje, 1 braadslede, satéprikkers, eventueel aluminiumfolie

Prik gaatjes met een satéprikker in het vel van de eend. Dompel vervolgens de eend onder in de pan met kokend water en laat 5 minuten staan. Meng alle andere ingrediënten bij elkaar. Haal de eend uit het water en laat deze enigszins afkoelen. Leg de eend in de braadslede en kwast de eend royaal in met het gemaakte mengsel. Plaats de braadslede met de eend in de voorverwarmde oven van 225 graden. Draai na 10 minuten de oven terug tot 150 graden en braad de eend 90 minuten door. Mocht de eend tijdens het braden te bruin worden dek deze dan af met aluminiumfolie. Haal de eend uit de oven na de aangegeven tijd en laat hem 10 minuten rusten.

Tip

Voor een pikant tintje voeg 1 el sambal bij het mengsel.

Serveertip

Serveer er Chinese noedels bij.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug