Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Eendenborstfilets van de barbecue

Recepten eend

Eendenborstfilets van de barbecue

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

4 eendenborstfilets. Voor het glazuur: ΒΌ dl cognac, 1 el tafelstroop, 1 tl tomatenpuree, 2 druppels tabasco, snufje nootmuskaat.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 mengkom, 1 garde, 1 barbecuetang, 1 barbecue heet.

Meng de stroop, cognac, tomatenpuree, nootmuskaat en tabasco goed door elkaar. Leg de filets enkele uren in het glazuur en dep af. Grill ze op een hete barbecue om en om tot ze mooi bruin zijn en laat ze op de matig hete kant van de barbecue nog een minuut of 4 doorgaren. Bestrijk de filets tijdens het grillen met het glazuur. De filets behoren rosé te zijn, grill dus niet te lang!

Serveertip

Serveer er een lekker pastasalade met veel groente bij. Wijntip: schenk een lichtgekoelde Elzasser Gewurtztraminer.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug