Recepten eend
Meer Recepten eend
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Eendenborstfilets van de barbecue
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
4 eendenborstfilets. Voor het glazuur: ΒΌ dl cognac, 1 el tafelstroop, 1 tl tomatenpuree, 2 druppels tabasco, snufje nootmuskaat.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 mengkom, 1 garde, 1 barbecuetang, 1 barbecue heet.
Meng de stroop, cognac, tomatenpuree, nootmuskaat en tabasco goed door elkaar. Leg de filets enkele uren in het glazuur en dep af. Grill ze op een hete barbecue om en om tot ze mooi bruin zijn en laat ze op de matig hete kant van de barbecue nog een minuut of 4 doorgaren. Bestrijk de filets tijdens het grillen met het glazuur. De filets behoren rosé te zijn, grill dus niet te lang!
Serveertip
Serveer er een lekker pastasalade met veel groente bij. Wijntip: schenk een lichtgekoelde Elzasser Gewurtztraminer.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)
Bron: www.poelier.nl