Recepten eend
Meer Recepten eend
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Geflambeerde tamme eendenborstfilets
Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
2 tamme eendenborstfilets, 4 el cognac, 4 perziken of abrikozen, maizena, 50 g boter of margarine, zout en peper.
Bereiding
Bestrooi de tamme eendenfilets met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de tamme eendenfilets aan de beide zijden (2 x 7 minuten). Voeg de ontpitte vruchten in schijfjes op het laatst toe. Neem de filets en de vruchten uit de pan en leg deze op een verwarmde schaal. Bind het vocht met aangemengde maizena, verwarm de cognac in een metalen soeplepel, steek dit aan en giet de brandende cognac over de filets op de schaal.
Tip
Flambeer nooit onder een werkende afzuigkap.
Serveertip
Broccoli, stoofperen en gebakken aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl