Recepten eend
Meer Recepten eend
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Hele tamme eend uit de oven
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
1 hele tamme eend, 100 g roomboter, 2 el zonnebloemolie, 3 tl zout, 1 tl peper, 2 tl rozemarijn, 100 g knolselderij in grove blokjes, 100 g pompoen in grove stukken, 3 laurierblaadjes, 4 tenen knoflook geperst, 1 ui gesnipperd.
Bereiding
Benodigdheden: 1 braadpan, 1 oven voorverwarmd op 160°C, 1 snijplank, 1 vleesvork, 1 koksmes, 1 sauslepel
Bestrooi de eend royaal, van binnen en buiten, met peper, zout en rozemarijn. Verhit de braadpan en smelt de boter met de zonnebloemolie. Plaats de eend in de braadpan. Bak de eend rustig om en om tot hij er mooi uit ziet. Haal de eend uit de pan en bak in het braadvocht de ui, knoflook, pompoen en knolselderij. Leg de eend er bovenop, sluit het geheel af met de deksel en zet 1 uur en 30 minuten in de oven. Bedruip de eend af en toe met het braadvocht. Haal 10 minuten voor het eind van de braadtijd de deksel van de pan en laat de eend lekker kleuren.
Tip
Maak bitterballetjes van de leftovers.
Serveertip
Lekker met apart gebakken paddenstoelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl