Recepten eend
Meer Recepten eend
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Pikant gekonfijte wilde eendenboutjes
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
8 eendenboutjes, 4 tl zout, 1 tl sambal, 1 tl Chinese 5 spices (specerijenmix), 1 tl suiker, 1 tl citroensap, 4 teentjes knoflook geperst, 2 serehstengels, ongeveer 1 liter zonnebloemolie.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 braadpan, 1 schaal, 1 vleesvork, 1 rol plasticfolie, 1 schuimspaan, 1 koekenpan, 1 schaal om te druipen, 1 vleesthermometer.
Bestrooi de eendenboutjes (pekelen) royaal met zout, Chinese 5 spices, peper, knoflook, sambal, suiker en het citroensap. Leg de boutjes in een schaal, dek de schaal af met plasticfolie en laat 24 uur in de koelkast pekelen. Verwarm de zonnebloemolie met de serehstengel tot 80 graden. Dompel de boutjes onder en laat ze ongeveer 1,5 tot 2 uur langzaam op 80 graden garen. Haal ze met de schuimspaan uit de olie en laat afdruipen. Bak ze vervolgens, beide zijden, in de koekenpan krokant aan.
Tip
Onder het vet blijven de eendenboutjes in de koelkast maanden goed.
Serveertip
Lekker met Marokkaanse rijst.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl