Recepten eend
Meer Recepten eend
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Salade met eendenham en bramen
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
300 g tamme eendenham dun gesneden, 100 g verse bramen, 8 cherrytomaatjes gehalveerd, 2 takjes dille, ¼ bosje kervel, 3 takjes platte peterselie, 1 tl tijm, 1 el rode wijnazijn, 2 el olijfolie, ¼ rode ui in ringen gesneden, peper naar smaak, zout naar smaak, 1 klein zakje gemengde sla.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 schaal, 1 el, 4 borden.
Hak de kruiden, behalve de tijm, grof. Doe ze in een schaal en meng ze door elkaar samen met de sla. Breng het mengsel op smaak met de rode wijnazijn en olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel de eendenham over de borden. Maak een bolletje van het slamengsel en leg dit op de eendenham. Verdeel de bramen en cherrytomaatjes over de borden en bestrooi de borden met de tijm en de rode uienringen.
Tip
Meng wat augurkjes door het mengsel.
Serveertip
Lekker met een toast van noten vijgenbrood.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl