Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Recepten > Recepten eend > Salade met gekonfijte wilde eendenboutjes en paddenstoelen

Recepten eend

Salade met gekonfijte wilde eendenboutjes en paddenstoelen

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

16 eendenboutjes, 1 tl zeezout, 1 knoflookteen geperst, 1 tl tijm, 1 tl oregano, snufje suiker, 1 fles zonnebloemolie, 150 g gekookte krieltjes (naar keuze), 1 bakje bospaddenstoelen, 1 el fijngesneden sjalot, 2 stengels lente ui fijn gesneden, 2 el zwarte olijven, 2 el fijngesneden peterselie, 1 el fijngesneden bieslook, 1 zakje slamelange van veld-, rucola- en frisee sla, 2 el olijfolie, 2 tl citroensap, zeezout naar smaak, pepermelange naar smaak.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 hapjespan, 1 koekenpan, 1 koksmes, 1 tl, 1 el, 1 slacentrifuge, 1 thermometer, 1 schaal, 4 borden.

Leg de eendenbouten in een royale schaal. Bestrooi ze royaal met de tijm, de oregano, de suiker, het zout en de knoflook en laat ze enkele uren afgedekt in de koelkast staan. Leg de boutjes in de hapjespan, giet de zonnebloemolie over de boutjes tot ze goed onder de olie staan. Zet de pan op het fornuis laat de olie op matige vuur tot 80 graden komen, controleer dit met de thermometer. Houd de temperatuur op 80 graden voor ongeveer 90 -120 minuten. Het vlees mag net niet van het bot vallen. Haal de bouten vervolgens uit de olie en houd ze warm. (Gooi de olie niet weg, gekoeld kun je de olie voor konfijten of bakken en braden nog drie keer gebruiken.) Doe de sjalot met 1 el olijfolie in de koekenpan en bak ze even kort aan. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en peper en zout naar smaak en bak ongeveer 2 minuten mee. Haal de pan van het fornuis en laat afkoelen. Besprenkel de slamelange met olijfolie en citroensap en bestrooi met zeezout en peper. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de borden. Drapeer de inmiddels afgekoelde krielaardappeltjes en olijven eromheen en leg de eendenboutjes erop. Maak van de sla mooie bolletjes en leg dat bovenop de borden en bestrooi met de lente ui, peterselie en bieslook.

Tip

Ook heerlijk met tamme eendenbouten.

Serveertip

Lekker met stokbrood en gezouten boter.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug