Recepten eend
Meer Recepten eend
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Salade met wilde eendenboutjes, tomaat en feta
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
16 eendenboutjes, 1 tl zeezout, 1 knoflookteen geperst, 1 tl rozemarijn, snufje suiker, 1 fles zonnebloemolie, 150 g fetablokjes, 1 courgette in blokjes gesneden, 3 tomaten in vieren gesneden, ½ rode ui in mooie ringen gesneden, 2 stengels lente ui fijn gesneden, 2 el zwarte olijven, 2 el fijngesneden peterselie, 2 el dille, 2 el geroosterde amandelen, ½ ijsbergsla fijn gesneden, 3 el olijfolie, 2 tl sinaasappelsap, zeezout naar smaak, pepermelange naar smaak.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 hapjespan, 1 koksmes, 1 tl, 1 el, 1 thermometer, 1 schaal, 4 borden.
Leg de eendenbouten in een schaal. Smeer ze royaal in met de rozemarijn, het zout, de suiker en de knoflook. Laat ze enkele uren afgedekt in de koelkast staan. Leg de boutjes in de hapjespan, giet de zonnebloemolie over de boutjes tot ze goed onder de olie staan. Zet de pan op het fornuis laat de olie op matige vuur tot 80 graden komen, controleer dit met de thermometer. Houd de temperatuur op 80 graden voor ongeveer 90 -120 minuten. Het vlees mag net niet van het bot vallen. Haal de bouten vervolgens uit de olie en houd ze warm. (Gooi de olie niet weg, gekoeld kun je de olie voor konfijten of bakken en braden nog drie keer gebruiken.) Maak de salade als volgt; meng de ijsbergsla met de dille en lente ui. Drapeer het geheel op de borden. Leg er vervolgens de feta, tomaatpartjes en olijven bij. Bestrooi de borden met de courgetteblokjes en de geroosterde amandelen. Leg de gekonfijte eendenboutjes erbij met daar overheen de rode uiringen. Besprenkel de broden vervolgens royaal met de olijfolie en sinaasappelsap en breng op smaak met wat zeezout en peper.
Tip
Ook lekker met biologische kippenbouten.
Serveertip
Lekker met een gepofte aardappel.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl