Recepten eend
Meer Recepten eend
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Tamme eend à l Orange
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
1 tamme eend, 3 dl sinaasappelsap, 3 sinaasappelen, 4 el sinaasappellikeur, zout en peper.
Bereiding
Bereid de eend volgens het standaardrecept in de oven. Bedruip na 30 minuten met het sinaasappelsap. Snijd de sinaasappelschillen (zonder wit) in reepjes, blancheer deze in kokend water gedurende ± 3 minuten en laat ze uitlekken. Verdeel het sinaasappel vruchtvlees in partjes. Voeg deze na 60 minuten braadtijd met de likeur toe aan de eend. Garneer de eend met de sinaasappelschillen.
Tip
Prik gaatjes in de eend vóór de bereiding in de oven. Gebruik Grand Marnier of Abricot Brandy.
Serveertip
Eend met gekookte bloemkool en gekookte aardappelen bestrooid met geschaafde amandelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl