Recepten eend
Meer Recepten eend
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Tamme eend met zuurkool
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
1 tamme eend, zout, peper, 40 g boter, 600 g zuurkool, ½ l blik ananasstukjes, 150 g gewelde pruimen, 3 dl droge witte wijn, 2 dl slagroom en peper.
Bereiding
Prik gaatjes in de eend met een scherpe vleespen of gebruik een houten satéprikker. Bestrooi de binnenkant met zout en peper. Verwarm de boter in een diepe pan en bak hierin de eend rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel gedurende 30 minuten. Neem de eend uit de pan en houd deze warm. Leg de zuurkool onder in de pan, daarop de uitgelekte ananas, de pruimen, de wijn en de eend. Stoof het geheel gedurende 60 minuten. Voeg de room toe aan de pan en maak het gerecht op smaak af met peper.
Tip
Wel de pruimen in ananassap. Ontdooi een diepvrieseend gedurende 10 uur in de koelkast boven een lekbak. Dep de eend droog met keukenrolpapier vóór het braden.
Serveertip
Eend met zuurkool, tutti frutti en gegratineerde aardappelpuree.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl