Recepten eend
Meer Recepten eend
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Tamme eendenborstfilet met bramensaus
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
4 tamme eendenborstfilets, ½ tl zout, ½ tl peper, 1 dl kippenbouillon, ½ glas rode wijn, 1 el bramenconfituur eventueel verse of diepvries bramen.
Bereiding
Benodigdheden: 1 koekenpan, 1 snijplank, 1 koksmes, 1 vleesvork, 1 kleine garde, aluminiumfolie.
Snij op de vetkant van de eendenborstfilets een ruitpatroon in het vet. Zet een voorgewarmde koekenpan op een hoog vuur en deze laat goed heet worden. Leg de filets op de vetkant in de pan en bak ze even stevig aan, je ziet hierbij het vet uit de filets komen. Draai na ongeveer 1 minuut het vuur op halve stand en bak de filets nog 3 minuten door. Draai de filets om en laat de andere kant ook 3 minuten bakken. Draai de filets terug naar de vetkant en braad ze nog 4 minuten door. Peper en zout de filets om en om, wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten. Blus het braadvocht af met de rode wijn en de kippenbouillon. Voeg er de bramenconfituur aan toe en kook deze tot de helft in.
Tip
Bestrooi de tamme eendenborstfilets een paar uur van te voren met tijm voor extra smaak.
Serveertip
Serveer er een stamppotje van spruitjes met gebakken spekblokjes bij.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl