Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Tamme eendenborstfilets met tutti frutti

Recepten eend

Tamme eendenborstfilets met tutti frutti

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 tamme eendenborstfilets, ½ tl zout, ½ tl peper, 4 el geweekte tutti frutti, 1 glas rode wijn, 1 glas jus d’orange, 1 dl kippenbouillon, 2 tl suiker.

Bereiding

Benodigdheden: 1 koekenpan, 1 snijplank, 1 koksmes, 1 vleesvork, 1 kleine garde, aluminiumfolie.

Snij op de vetkant van de eendenborstfilets een ruitpatroon in het vet. Zet een voorverwarmde koekenpan op een hoog vuur en laat deze goed heet worden. Leg de filets op de vetkant in de pan en bak ze even stevig aan, je ziet het vet uit de filets komen. Draai na 1 minuut het vuur op halve stand en bak de filets 3 minuten door. Draai de filets om en braad ze 3 minuten door. Draai de filets vervolgens weer naar de vetkant en braad ze nog 4 minuten door. Peper en zout de filets om en om en wikkel ze in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Haal het vet uit de pan en voeg de suiker toe en karameliseer. Blus vervolgens af met de kippenbouillon, jus d’orange en rode wijn. Kook tot de helft in, voeg de uitgelekte tutti frutti toe en kook deze even mee. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Tip

Bestrooi de tamme eendenborstfilets een paar uur van te voren met verse gember.

Serveertip

Lekker met couscous.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug