Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Tamme eendenbout: Confit de Canard

Recepten eend

Tamme eendenbout: Confit de Canard

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

4 tamme eendenbouten, 4 tl zout, 1 tl peper, 2 tl rozemarijn, 4 teentjes knoflook geperst, 2 laurierblaadjes, ongeveer 1 kg ganzenvet.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 braadpan, 1 schaal, 1 vleesvork, 1 rol plastic folie, 1 schuimspaan, 1 koekenpan, 1 schaal om te druipen.

Bestrooi de eendenbouten (pekelen) royaal met zout, peper, knoflook, rozemarijn en de laurierblaadjes. Leg de bouten in de schaal dek af met plastic folie en laat ze 24 uur in de koelkast pekelen. Verwarm het ganzenvet tot 80 graden en dompel de bouten in het vet onder. Laat ze ongeveer 2 tot 2½ uur langzaam op 80 graden garen. Haal de eendenbouten met de schuimspaan uit het vet en laat ze afdruipen. Bak ze vervolgens aan beide zijden, in de koekenpan, heerlijk krokant aan.

Tip

Onder het vet blijven de bouten in de koelkast maanden goed.

Serveertip

Lekker met een heerlijke Caesar salade.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug