Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Tamme eendenfilets in roomsaus

Recepten eend

Tamme eendenfilets in roomsaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

4 tamme eendenborstfilets, 35 g boter, 1 el olijfolie, zout, peper, 1 dl slagroom en 1 dl rode port.

Bereiding

Verwarm de boter met de olie in een koekenpan. Bak hierin de eendenfilets aan beide zijden bruin en bestrooi het vlees met zout en peper. Reken 2-4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Neem de filets uit de pan en houd ze warm (bord op pan waarin aardappelen gekookt worden). Blus het bakvet met de room, de port en roer alle aanbaksels los. Verwarm de eendenfilets nog even in de roomsaus.

Tip

Voeg rozijnen toe voor meer smaak!

Serveertip

Eend met gestoofde rode kool, stoofpeertjes en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug