Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Tamme eendenfilets - standaardrecept

Recepten eend

Tamme eendenfilets - standaardrecept

Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

600 g eendenborst, 20 g boter, zout, peper en 1½ dl slagroom.

Bereiding

Ontdoe de eendenborst van het vel. Snijd dit in kleine stukjes en bak dit uit in een koekenpan met een dikke bodem. Neem de blokjes uit de pan en bewaar deze. Voeg de boter toe aan de pan en verwarm dit. Bak hierin de eendenborst gedurende 2-4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Bestrooi de eendenborst met zout en peper. Neem de eend uit de pan en serveer dit op verwarmde borden. Maak saus door het bakvet te blussen met de room. Kook de saus even in en voeg de spekblokjes weer toe.

Tip

Bestrooi het eendenvlees met een beetje koriander en voeg shiitake paddenstoelen toe aan de saus.

Serveertip

Eendenborst met gegratineerde witlof en aardappelsoesjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug