Recepten eend
Meer Recepten eend
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Tamme eendenfilets van de barbecue op provencaalse wijze
Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minutenIngrediënten
2 Tamme eendenfilets, 1tl tijm, 1tl rozemarijn, 1tl zeezout, snufje witte peper.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 mengkom, 1 koksmes, 1 barbecuetang, 1 barbecue matig tot heet.
Snijd de filets aan de vetkant in een ruitjes patroon en smeer ze royaal in met de peper, zout en kruiden. Grill ze om en om op een hete barbecue dicht. Leg ze op de matig hete kant van de barbecue en laat ze nog 4 minuten per kant doorgaren. De filets dienen rosé te worden opgediend.
Serveertip
Serveer er een lekker pastasalade met veel groente bij. Wijntip: schenk een lichtgekoelde Elzasser Gewurtztraminer.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)
Bron: www.poelier.nl