Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Tamme eendenfilets van de barbecue op provencaalse wijze

Recepten eend

Tamme eendenfilets van de barbecue op provencaalse wijze

Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

2 Tamme eendenfilets, 1tl tijm, 1tl rozemarijn, 1tl zeezout, snufje witte peper.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 mengkom, 1 koksmes, 1 barbecuetang, 1 barbecue matig tot heet.

Snijd de filets aan de vetkant in een ruitjes patroon en smeer ze royaal in met de peper, zout en kruiden. Grill ze om en om op een hete barbecue dicht. Leg ze op de matig hete kant van de barbecue en laat ze nog 4 minuten per kant doorgaren. De filets dienen rosé te worden opgediend.

Serveertip

Serveer er een lekker pastasalade met veel groente bij. Wijntip: schenk een lichtgekoelde Elzasser Gewurtztraminer.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug