Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Wilde eend met citrusfruit

Recepten eend

Wilde eend met citrusfruit

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1-2 wilde eenden, sap van 2 sinaasappelen, 1 citroen en 1 grapefruit, 2 sinaasappelen (oranje schil in reepjes en vruchtvlees in partjes), 1 dl bouillon, 1 dl Grand Marnier, ½ dl cognac, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de eenden aan de binnen- en de buitenkant met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de eenden rondom bruin. Voeg het citrussap, de bouillon, de Grand Marnier en de cognac toe en sluit de pan. Stoof het geheel gedurende 60-90 minuten, afhankelijk van de leeftijd van de eenden. Neem de eenden uit de pan en houd deze warm. Voeg de sinaasappelschil en -partjes toe en verwarm deze even mee.

Tip

Steek manchetjes om de eendenpoten.

Serveertip

Wilde eend met citrusfruit, gestoofde Chinese kool, sinaasappelmandje met bessengelei en gekookte zilvervliesrijst.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug