Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Wilde eend met pit

Recepten eend

Wilde eend met pit

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 wilde eend, 1 el groene peperkorrels, 1 Spaanse peper, 100 g mager rookspek, 2 uien, 1 winterwortel, bouquet garni (peterselie, selderie, takje tijm, laurierblaadje), 2 dl rode wijn, 1 rode paprika, 12 olijven, allesbinder, 5 el olijfolie, zout en peper.

Bereiding

Vraag de poelier of hij de eend in vieren wil snijden. Bak het kleingesneden spek uit in een ovenschaal en voeg de olie toe. Bestrooi de eend met zout en peper en schep de groene peperkorrels in de buikholte. Leg de eend in de ovenschaal. Voeg de kleingesneden Spaanse peper, de gehakte uien, de wortel in blokjes, de bouquet garni, de wijn, de paprika in reepjes toe en plaats de schaal in een voorverwarmde oven (175ºC), gedurende ± 10 minuten, daarna ± 40 minuten op 125ºC. Keer de eend regelmatig en bedruip met het braadvocht. Voeg de olijven in plakjes toe en verwarm het geheel nog ± 10 minuten.

Tip

Voeg 1 groene en 1 gele paprika toe en vervang olijven door Amsterdamse uien.

Serveertip

Wilde eend met pit, tomatensalade en gekookte spaghetti.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug