Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Wilde eend met sinaasappelpartjes (braadpan)

Recepten eend

Wilde eend met sinaasappelpartjes (braadpan)

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 wilde eend, 2 sinaasappelen, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de eend met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de eend rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad de eend, gedurende ± 90 minuten. Keer de eend regelmatig en bedruip met het braadvocht. Snijd de oranje sinaasappelschil (geen wit) in dunne reepjes en kook deze in 1½ dl water gedurende ± 5 minuten. Voeg dit de laatste 10 minuten van de braadtijd toe. Snijd het sinaasappelvruchtvlees in partjes. Neem de eend uit de pan en verwarm de partjes nog even in het braadvocht.

Tip

Trancheer de eend, door de poten en vleugels eraf te snijden. Snijd vervolgens het borstvlees van het bot en verdeel dit in schuine stukken.

Serveertip

Schik de stukken eend op een verwarmde schaal en giet er een beetje braadvocht met de sinaasappelpartjes overheen.

Gebraden wilde eend met sinaasappelpartjes, gekookte bloemkool en gebakken aardappelbolletjes of -kroketjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug