Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Wilde eend met zuurkool

Recepten eend

Wilde eend met zuurkool

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 wilde eend, 600 g zuurkool, 200 g gemengd gehakt, 2 uien, 8 jeneverbessen, 2 tl tijm, peterselie, 1 laurierblad, 1 dl droge witte wijn, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Vul de eend met het gehakt en bestrooi de buitenkant met zout en peper. Verwarm de boter in een diepe pan en bak hierin de eend rondom bruin. Neem de eend uit de pan en houd deze warm. Fruit de gehakte uien in de bakboter en voeg de zuurkool, de jeneverbessen, de tijm, de gehakte peterselie, het laurierblad en de wijn toe. Leg daarop de eend en sluit de pan. Stoof het geheel gedurende ± 90 minuten. Giet het overtollige vocht af.

Tip

Vervang zuurkool door witte kool en voeg gewelde rozijnen toe.

Serveertip

Wilde eend met zuurkool, appelcompĂ´te en gegratineerde aardappelpuree.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug