Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Wilde eend (snelkookpan)

Recepten eend

Wilde eend (snelkookpan)

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

1-2 wilde eenden, 1 dl witte wijn, ½ dl cognac, 1 dl bouillon, 100 g gewelde abrikozen, 1 ui, 1-2 el maïzena, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de eenden met zout en peper. Verwarm de boter in de snelkookpan en bak hierin de eenden rondom bruin. Blus met de wijn, de cognac, de bouillon en voeg de gehakte ui toe. Sluit de pan en breng het geheel onder druk. Laat dit 25 minuten koken en laat de pan onder koud water afkoelen. Neem de eenden uit de pan en bind het vocht met de aangemengde maïzena. Voeg de abrikozen toe en verwarm dit nog ± 5 minuten.

Tip

Vervang abrikozen door tutti frutti en garneer met geraspte kokos.

Serveertip

Wilde eend met abrikozensaus, witlofschotel uit de oven met geraspte kaas en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug