Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Wilde eend uit de oven

Recepten eend

Wilde eend uit de oven

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 wilde eend, 1 dl water of bouillon, 2 el olie en wildkruiden.

Bereiding

Bestrooi de binnen- en de buitenkant van de eend met wildkruiden. Leg de eend op een rooster boven een braadslede of ovenschaal met het water middenin een voorverwarmde oven (175ºC), gedurende ± 10 minuten. Bestrijk de eend met de olie en zet de oven dan op 125ºC, gedurende ± 80 minuten. Bedruip de eend regelmatig met het braadvocht. Als er helder vleessap uit de eend komt, is deze gaar.

Tip

Prik gaatjes in de eend met een scherpe vleespen of houten satéprikker om het eventueel aanwezige vet eerder te verwijderen.
Bestrijk de buitenkant de laatste 15 minuten met een mengsel van 3 el honing en 1 el sojasaus voor een knapperige korstje.

Serveertip

Gebraden wilde eend met worteltjes, doperwten en maïs met gebakken patates frites.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug