Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Recepten > Recepten eend > Wilde eendenfilet in tranches met sinaasappelsaus

Recepten eend

Wilde eendenfilet in tranches met sinaasappelsaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 wilde eendenfilets, 30 g boter of margarine, 2 el olie, zout, peper, 4 jeneverbessen, ½ dl jenever, 1 dl sinaasappelsap, 2 el sinaasappelmarmelade, 1 el allesbinder en 1 el sinaasappelschilletjes.

Bereiding

Neem de filets tijdig uit de koelkast. Verwarm de boter met de olie in de koekenpan en bak hierin de filets aan beide zijden bruin. Bestrooi het vlees tijdens het bakken met zout en peper en reken ± 4 minuten per kant. Neem de eendenfilets uit de pan en houd ze warm in de warme oven of aluminiumfolie. Blus het bakvet met de gekneusde bessen en voeg al roerende de jenever, het sap en de marmelade toe. Kook dit even in en bind eventueel bij met allesbinder. Leg de filets nog even terug in de pan. Snijd van de filets tranches (dunne plakjes) en schik deze dakpansgewijs op warme borden. Garneer met de schilletjes.

Tip

Vervang eendenfilets door filets van fazant. Maak een stevige puree van aardappel en knolselderij. Vorm hiervan een rol en verpak die in plasticfolie. Leg deze een dag in de koelkast en snijd er dan plakjes van. Wentel deze door bloem en bak de plakjes goudbruin in frituurvet of een koekenpan.

Serveertip

Heerlijk met gegratineerde witlof en gebakken aardappel/knolselderijpureetranches en een krachtige Franse Bourgogne wijn.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug