Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Wilde eendenfilet met Danish Bluesaus

Recepten eend

Wilde eendenfilet met Danish Bluesaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 wilde eendenfilets, 100 g Danish Blue (kaas), 1 sjalotje of ui, 2 el Cointreau of rode port, 50 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Neem de eendenfilets circa 30 minuten vóór de bereiding uit de koelkast. Verwarm 35 g boter in een koekenpan en bak hierin de eendenfilets aan beide zijden bruin (reken ± 4 minuten aan iedere kant). Neem de eendenfilets uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie. Voeg de gehakte ui toe aan de bakboter en fruit deze. Vervolgens de verkruimelde kaas en de Cointreau en verwarm dit. Voeg de overige boter in klontjes toe en roer dit door elkaar.

Tip

Vervang Danish Blue door Roquefort.

Serveertip

Wilde eendenfilets met Danish Bluesaus, bleekselderij, tutti frutti en gekookte krieltjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug