Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Wilde eendenfilets geflambeerd

Recepten eend

Wilde eendenfilets geflambeerd

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 wilde eendenfilets, 4 el cognac, 4 perziken of abrikozen, 50 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de wilde eendenfilets met zout en peper. Verwarm 35 g boter in een pan en schroei hierin de filets aan beide zijden dicht. Neem de eendenfilets uit de pan en voeg de ontpitte vruchten in schijfjes toe. Neem de vruchten uit de pan en leg deze op een verwarmde schaal. Voeg de overige boter toe aan de pan en verwarm dit opnieuw. Bak de eendenfilets aan beide zijden bruin (reken ± 4 minuten aan iedere kant). Neem de eendenfilets uit de pan en leg ze op de schaal met de vruchten. Verwarm de cognac in een metalen soeplepel, steek dit aan en giet de brandende cognac over de filets op de schaal.

Tip

Flambeer nooit onder een werkende afzuigkap!

Serveertip

Geflambeerde eendenfilets met gekookte broccoli, stoofpeertjes en gebakken aardappelschijfjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug