Recepten eend
Meer Recepten eend
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Wilde eendenfilets geflambeerd
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
4 wilde eendenfilets, 4 el cognac, 4 perziken of abrikozen, 50 g boter of margarine, zout en peper.
Bereiding
Bestrooi de wilde eendenfilets met zout en peper. Verwarm 35 g boter in een pan en schroei hierin de filets aan beide zijden dicht. Neem de eendenfilets uit de pan en voeg de ontpitte vruchten in schijfjes toe. Neem de vruchten uit de pan en leg deze op een verwarmde schaal. Voeg de overige boter toe aan de pan en verwarm dit opnieuw. Bak de eendenfilets aan beide zijden bruin (reken ± 4 minuten aan iedere kant). Neem de eendenfilets uit de pan en leg ze op de schaal met de vruchten. Verwarm de cognac in een metalen soeplepel, steek dit aan en giet de brandende cognac over de filets op de schaal.
Tip
Flambeer nooit onder een werkende afzuigkap!
Serveertip
Geflambeerde eendenfilets met gekookte broccoli, stoofpeertjes en gebakken aardappelschijfjes.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl