Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Recepten > Recepten fazant > Fazant met abrikozen

Recepten fazant

Fazant met abrikozen

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1-2 fazanten, ± 20 stuks gedroogde abrikozen, 3 dl droge witte wijn, 50 g suiker, 2 el cognac, 1 tl laurierpoeder, 1 tl gemalen tijm, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Week de abrikozen gedurende 12 uur in de wijn. Breng ze daarna aan de kook met de suiker en laat ze enige uren zachtjes trekken. Zeef het geheel, voeg de cognac toe aan het vocht en laat dit inkoken tot ± 4 dl. Leg in de buikholte van de fazant een klontje boter en bestrooi de binnenkant met de laurierpoeder en de tijm. Bestrooi de buitenkant met zout en peper. Verdeel de overige boter in klontjes in een ovenschaal of braadslede en leg hierop de fazant. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven (180º C), gedurende ± 10 minuten en daarna op 150ºC, gedurende ± 80 minuten. Bedruip de fazant regelmatig met het braadvocht en voeg eventueel wat abrikozenvocht toe. Neem de fazant uit de schaal, houd deze warm en voeg de abrikozen met het vocht toe. Verwarm dit nog even en voeg eventueel 50 g koude boter in klontjes toe om het vocht te binden.

Tip

Bind het vocht met maïzena of aardappelmeel (meng maïzena of aardappelmeel altijd aan met vocht als water of bouillon om te voorkomen dat er klontjes ontstaan).

Serveertip

Fazantschotel uit de oven met abrikozen, spruitjes, sla en gebakken aardappelschijfjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug