Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten fazant > Fazant met appel en Calvados

Recepten fazant

Fazant met appel en Calvados

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1-2 fazanten, 2 appelen, 4 el Calvados, 100 g rookspek in lange reepjes, 1½ dl rode wijn, 3 el slagroom of koffieroom, 75 g boter of margarine, wildkruiden, zout en peper.

Bereiding

Meng de kleingesneden appelen met de Calvados en vul hiermee de fazant. Bedek de borst met het spek en bind dit vast met keukendraad of gebruik cocktailprikkers. Bestrooi de buitenkant met wildkruiden. Verwarm de boter in een braadslede en bak hierin de fazant rondom bruin. Plaats de slede in een voorverwarmde oven (180º C), gedurende ± 10 minuten. Bedruip de fazant met het braadvocht en voeg de wijn toe. Braad de fazant vervolgens op 150ºC, gedurende ± 80 minuten. Neem de fazant uit de oven en leg deze op een verwarmde schaal. Voeg de room al roerende toe aan het braadvocht en maak dit op smaak af met zout en peper.

Tip

Voeg bij het bedruipen citroensap toe. Calvados is appelbrandewijn met een alcoholpercentage van 40%.

Serveertip

Fazant met appel en Calvados, gekookte bietjes en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug