Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten fazant > Fazant met Boursinsaus

Recepten fazant

Fazant met Boursinsaus

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1-2 fazanten, 125 g Boursin, 125 g gedroogde rozijnen, 2 dl appel- of sinaasappelsap of sherry, 120 g vet spek in lange reepjes, 2 el maïzena, 1 dl bouillon, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Wel de rozijnen in het vruchtensap. Bestrooi de fazant met zout en peper en bedek de borst met het spek. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de fazant rondom bruin. Voeg de bouillon toe en braad de fazant, gedurende ± 80 minuten. Keer de fazant regelmatig en bedruip met het braadvocht. Voeg de laatste 10 minuten de Boursin en de rozijnen toe en bind het vocht met de aangemengde maïzena. Maak de saus op smaak af met zout en peper.

Tip

Voeg een kleingesneden teentje knoflook toe en vervang Boursin door Paturain.

Serveertip

Gebraden fazant met Boursinsaus, gekookte broccoli, ijsbergsla met gewelde zuidvruchten en gekookte krieltjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug