Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Recepten > Recepten fazant > Fazant met kippenlevervulling

Recepten fazant

Fazant met kippenlevervulling

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1-2 fazanten, 200 g geblancheerde kippenlevers, 2 goudrenetten, 2 uien, 1 el fijngehakte amandelen, 2 el bloem, 1 dl bouillon, 1½ dl slagroom of koffieroom, 125 g boter of margarine, wildkruiden, zout en peper.

Bereiding

Verwarm 25 g boter in een pan en bak hierin de verkleinde kippenlevers rondom bruin. Voeg de geschilde appelen in blokjes, de gehakte uien, zout en peper toe en meng dit. Vul hiermee de fazant en bestrooi de buitenkant met wildkruiden. Verwarm de overige boter in een pan en bak hierin de fazant rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad de fazant, gedurende ± 10 minuten. Voeg de bouillon toe en stoof het geheel nog ± 70 minuten. Giet de room in de pan, bind het braadvocht met de aangemengde bloem en maak de saus op smaak af met zout en peper. Bestrooi het gerecht met de amandelen.

Tip

Blancheer de kippenlevers op de volgende wijze: breng ruim koud water met de levers aan de kook en laat deze 1 minuut koken. Spoel ze daarna af onder koud water en laat de kippenlevers uitlekken in een vergiet.

Serveertip

Gebraden, gevulde fazanten met amandelen, spruitjes, tutti frutti en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug