Recepten fazant
Meer Recepten fazant
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Fazant met sinaasappelsaus
HoofdgerechtIngrediënten
1-2 fazanten, sap van 2 sinaasappelen en 2 citroenen, sinaasappelrasp (oranje schil), 1½ el suiker, ¼ l bouillon, 1 dl witte wijn, aardappelmeel, 1 dl Orange Curaçao, 100 g boter of margarine, zout en peper.
Bereiding
Kook het vruchtensap met de suiker en de wijn tot de helft toe in. Voeg de bouillon, de likeur toe en meng het geheel. Bestrooi de fazant met zout en peper.
Tip
Vervang Orange Curaçao door Cointreau of sinaasappellikeur.
Serveertip
Fazant met sinaasappelsaus, gekookte bloemkool en gebakken aardappelkroketjes.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl