Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten fazant > Fazant met sinaasappelsaus

Recepten fazant

Fazant met sinaasappelsaus

Hoofdgerecht

Ingrediënten

1-2 fazanten, sap van 2 sinaasappelen en 2 citroenen, sinaasappelrasp (oranje schil), 1½ el suiker, ¼ l bouillon, 1 dl witte wijn, aardappelmeel, 1 dl Orange Curaçao, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Kook het vruchtensap met de suiker en de wijn tot de helft toe in. Voeg de bouillon, de likeur toe en meng het geheel. Bestrooi de fazant met zout en peper.

Tip

Vervang Orange Curaçao door Cointreau of sinaasappellikeur.

Serveertip

Fazant met sinaasappelsaus, gekookte bloemkool en gebakken aardappelkroketjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug