Recepten fazant
Meer Recepten fazant
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Fazant uit de braadpan
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
1 grote fazant of 2 fazanthennen, 100 g spek in lange repen, 2 tl tijm, 2 el cognac, 2 el maïzena, 100 g boter of margarine, keukendraad of cocktailprikkers, zout en peper.
Bereiding
Bestrooi de binnen- en buitenkant van de fazant met zout, peper en de tijm. Bedek de borstzijde met het spek en bind dit vast met keukendraad. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de fazant bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad de fazant, gedurende ± 80 minuten. Keer de fazant regelmatig en bedruip met het braadvocht. Verwarm de cognac in een metalen soeplepel boven een gasvlam (afzuigkap uit!) en laat de vlam erin komen. Giet de brandende cognac over de fazant en laat dit uitbranden. Voeg op het laatst 1 dl heet water of bouillon toe aan het braadvocht en bind de jus met de aangemengde maïzena.
Tip
Vraag de poelier een "gebardeerde" fazant - met spek omwikkeld.
Serveertip
Gebraden fazant met jus, witlof met ham en kaas, appelcompôte en gekookte aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl