Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten fazant > Fazant uit de braadpan

Recepten fazant

Fazant uit de braadpan

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 grote fazant of 2 fazanthennen, 100 g spek in lange repen, 2 tl tijm, 2 el cognac, 2 el maïzena, 100 g boter of margarine, keukendraad of cocktailprikkers, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de binnen- en buitenkant van de fazant met zout, peper en de tijm. Bedek de borstzijde met het spek en bind dit vast met keukendraad. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de fazant bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad de fazant, gedurende ± 80 minuten. Keer de fazant regelmatig en bedruip met het braadvocht. Verwarm de cognac in een metalen soeplepel boven een gasvlam (afzuigkap uit!) en laat de vlam erin komen. Giet de brandende cognac over de fazant en laat dit uitbranden. Voeg op het laatst 1 dl heet water of bouillon toe aan het braadvocht en bind de jus met de aangemengde maïzena.

Tip

Vraag de poelier een "gebardeerde" fazant - met spek omwikkeld.

Serveertip

Gebraden fazant met jus, witlof met ham en kaas, appelcomp├┤te en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug