Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten fazant > Fazant uit de rode wijn

Recepten fazant

Fazant uit de rode wijn

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1-2 fazanten, 1½ dl rode wijn, 1½ dl water of bouillon, 1 tl bruine suiker, 1 ui, 2 appelen, 1 el bloem, sap van 1 sinaasappel, 1 tl laurierpoeder, peterselie, 25 g boter of margarine, 2 el olie, zout en peper.

Bereiding

Verhit de boter met de olie in een diepe braadpan. Bestrooi de fazant met zout en peper en bak deze in de braadpan rondom bruin. Neem de fazant uit de pan en leg deze in een ovenschaal. Voeg de gehakte ui toe aan de bakboter en fruit deze. Bak de kleingesneden appelen mee en bestrooi dit met de bloem. Giet de wijn en het water in de pan. Breng dit aan de kook en voeg het sinaasappelsap, de suiker en de kruiden toe. Giet dit over de fazant en plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven (150ºC), gedurende 70 minuten.

Tip

Garneer dit gerecht met sinaasappelrasp (oranje deel van de schil) en maak de saus op smaak af met een scheutje Cointreau.

Serveertip

Fazant uit de rode wijn, prei/aardappelschotel met aardappelpuree en een glas Spaanse rode wijn.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug