Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten fazant > Fazantenfilet gerookt en gegrild

Recepten fazant

Fazantenfilet gerookt en gegrild

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

4 fazantenfilets, ½ tl gemalen sezchuanpeper, 1 tl rasp van 1 sinaasappel, 1 tl zout, 1 el zonnebloemolie, 1 el lente ui fijn gesneden.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 koksmes, 1 grillpan, 1 vleestang, 1 magnetronschaal, 1 staafmixer, 1 rookpannetje met rook mot, 1 voedselkwastje, 1 kom.

Bestrooi de fazantenfilets met sezchuanpeper, sinaasappelrasp en zout. Verhit in de rookpan de houtmot. Plaats de fazantenfilets erin, doe de deksel er gelijk op en haal van het vuur, laat enkele uren naroken. Verwarm de grillpan en laat goed heet worden. Bestrijk de filets met de zonnebloemolie en gril ze ongeveer 3 minuten per kant. Maak er een mooi ruitjespatroon in door ze een kwart slag te draaien. Haal de filets van de gril en laat vervolgens nog 5 minuten rusten. Leg de filets op een mooie schaal en bestrooi met de lente ui.

Tip

Dit recept kan ook met struisvogelbiefstukjes.

Serveertip

Lekker met een sweet&sour saus.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug