Recepten fazant
Meer Recepten fazant
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Fazantenfilet gerookt en gegrild
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
4 fazantenfilets, ½ tl gemalen sezchuanpeper, 1 tl rasp van 1 sinaasappel, 1 tl zout, 1 el zonnebloemolie, 1 el lente ui fijn gesneden.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 koksmes, 1 grillpan, 1 vleestang, 1 magnetronschaal, 1 staafmixer, 1 rookpannetje met rook mot, 1 voedselkwastje, 1 kom.
Bestrooi de fazantenfilets met sezchuanpeper, sinaasappelrasp en zout. Verhit in de rookpan de houtmot. Plaats de fazantenfilets erin, doe de deksel er gelijk op en haal van het vuur, laat enkele uren naroken. Verwarm de grillpan en laat goed heet worden. Bestrijk de filets met de zonnebloemolie en gril ze ongeveer 3 minuten per kant. Maak er een mooi ruitjespatroon in door ze een kwart slag te draaien. Haal de filets van de gril en laat vervolgens nog 5 minuten rusten. Leg de filets op een mooie schaal en bestrooi met de lente ui.
Tip
Dit recept kan ook met struisvogelbiefstukjes.
Serveertip
Lekker met een sweet&sour saus.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl