Recepten fazant
Meer Recepten fazant
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Fazantenfilet in de folie
Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
4 fazantenfilets, 4 stukjes aluminiumfolie (30 x 30 cm), 1 ui, 1 teentje knoflook, 4 el gehakte gember, 4 ananasschijven, 1 tl kerrie, 2 tl gemberpoeder, 1 dl Apricot brandy, 25 g boter of margarine of 1 el olijfolie, zout en peper.
Bereiding
Bestrooi de fazantenfilets met zout, de gemberpoeder en peper. Verwarm de boter in een pan en schroei hierin de fazantenfilets aan beide zijden dicht (reken ± 2 minuten aan iedere kant). Neem ze uit de pan en leg ze op de folie. Verwarm de oven voor op 150ÂșC. Fruit de kleingesneden ui met de kerrie en de kleingesneden knoflook in de bakboter. Voeg de gember en de ananas toe. Verdeel dit mengsel over de filets en sluit de folie. Leg de pakketjes op een bakplaat middenin de oven, gedurende ± 10 minuten. Voeg de apricot brandy toe aan de bakboter en verwarm dit al roerende.
Tip
Vervang Apricot brandy door sherry of appelsap.
Serveertip
Fazantenfilets in folie, gekookte spinazie met partjes hardgekookt ei, witlofsalade en gegratineerde aardappelpuree.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl