Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten fazant > Fazantenfilet in de folie

Recepten fazant

Fazantenfilet in de folie

Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 fazantenfilets, 4 stukjes aluminiumfolie (30 x 30 cm), 1 ui, 1 teentje knoflook, 4 el gehakte gember, 4 ananasschijven, 1 tl kerrie, 2 tl gemberpoeder, 1 dl Apricot brandy, 25 g boter of margarine of 1 el olijfolie, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de fazantenfilets met zout, de gemberpoeder en peper. Verwarm de boter in een pan en schroei hierin de fazantenfilets aan beide zijden dicht (reken ± 2 minuten aan iedere kant). Neem ze uit de pan en leg ze op de folie. Verwarm de oven voor op 150ÂșC. Fruit de kleingesneden ui met de kerrie en de kleingesneden knoflook in de bakboter. Voeg de gember en de ananas toe. Verdeel dit mengsel over de filets en sluit de folie. Leg de pakketjes op een bakplaat middenin de oven, gedurende ± 10 minuten. Voeg de apricot brandy toe aan de bakboter en verwarm dit al roerende.

Tip

Vervang Apricot brandy door sherry of appelsap.

Serveertip

Fazantenfilets in folie, gekookte spinazie met partjes hardgekookt ei, witlofsalade en gegratineerde aardappelpuree.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug