Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten fazant > Fazantenfilet met cranberries

Recepten fazant

Fazantenfilet met cranberries

Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 fazantenfilets, 6 el cranberriecomp├┤te, 2 el bosbessenjam, 1┬╝ dl slagroom of garderoom, 40 g boter of margarine, 1 tl kaneel, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de filets met zout en peper. Verwarm 30 g boter in een koekenpan en schroei hierin de fazantenfilets aan beide zijden dicht, gedurende ± 4 minuten aan iedere kant. Neem de filets uit de pan en houd ze warm (b.v. bord op pan, waarin groente gekookt wordt). Verwarm de compôte, de jam en de kaneel in een andere pan. Voeg de room (van het vuur af) al roerende toe. Blus de bakboter met het cranberriemengsel en serveer dit als saus.

Tip

Gebruik grote blauwe bosbessen voor de garnering.

Serveertip

Fazantenfilets met cranberries, haricots verts of sperzieboontjes en Pommes Duchesse.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug